Heroes desková hra v češtině

Harpyje

Rubriky: | komentáře

Pro boj s nimi se hodí: Úl, Olej proti hybridům a Aard
Získatelné materiály: Slabší zelený mutagen, Slabší modrý mutagen, Harpyjí spáry, Harpyjí peří a Syrové maso.

„Většina apříšer si v hnízdech žádný poklady neschovává, ale harpyje, ty maj rády lesklý věci.“

Letho, zaklínač školy zmije

Je těžké říct, co je na harpyjích a jejich sestřenicích šišigách to nejodpornější: jejich odpudivý vzhled, ohromný zápach hniloby a ptačího trusu, který se jich drží, nebo jejich křik, ze kterého se sráží krev v žilách. Stačí poznamenat, že i krysy, které si s radostí hoví i mezi těmi nejsmradlavějšími výkaly a shnilými odpadky, se jejich hnízdům vyhýbají širokým obloukem.

Harpyjí hnízda se nejčastěji nacházejí na vrcholcích vysokých útesů či skalistých stržích. Jasným důkazem toho, že jste zabloudili do jeho okolí, jsou rozpadající se lidské a zvířecí ostatky, guánem pokryté kameny a peří rozházené po zemi.

Harpyje a šišigy loví v hejnech číhajících pár až dvacet jedinců. Ačkoliv jsou převážně zbabělé a opatrné, harpyje zuřivě brání svá hnízda a nebudou s útokem váhat, pokud jsou v přesile.

Během souboje se díky svým křídlům střemhlav vrhají na své oběti jedna po druhé, načež se zase vznesou do vzduchu. Mohou zabíjet svými křídly i ostrým zobákem a pařáty. Na zemi se pohybují pomalu a neohrabaně, a tudíž nepředstavují velké nebezpečí.

Odebírat
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments